Trenutno u Ekspertu

Propisa: 156148

Službenih mišljenja: 17824

Sudske prakse: 10371

Modela akata: 952

Obrazaca: 45393

Podzakonskih akata: 116920

Prečišć. tekstova: 34965

Propisa CG: 2311

Propisa R.Srpske: 2842

Nove opcije u Ekspert-u

  • Nova funkcija kretanja kroz verzije (prečišćene tekstove) propisa

  • Unapređen je prikaz informacija o primeni pojedinih članova i odredbi propisa, koji imaju drugačiji datum primene u odnosu na propis u celini

 

NOVA FUNKCIJA KRETANJA KROZ VERZIJE PROPISA

U prikazu propisa koji imaju izmene/dopune, pored opcije "Trenutno se nalazite u verziji propisa broj:", koja vam daje informaciju o broju verzije u kojoj se trenutno nalazite, dodata je nova opcija "Pogledajte:" koja omogućava korisnicima da jednim klikom odaberu | prethodnu verziju | narednu verziju | poslednji prečišćen tekst | prikazanog propisa.

NOV PRIKAZ INFORMACIJA O PRIMENI POJEDINIH ČLANOVA I ODREDBI PROPISA, KOJI IMAJU DRUGAČIJI DATUM PRIMENE U ODNOSU NA PROPIS U CELINI
Ukoliko određeni članovi propisa nisu u primeni od istog datuma kao i propis u celini, ispod naslova propisa i ispod navedenih brojeva glasila, pojavljuje se informacija o njihovoj primeni, u obliku posebnih alineja: "- osim čl.: /brojevi članova/ - u primeni od /datum/;" i/ili "- izuzev pojedinih odredbi [!]", gde oznaka [!] upućuje na "Napomenu o primeni", u kojoj su za specifične slučajeve objašnjeni datumi stupanja na snagu i/ili primene.

Na primer, kod poslednjih izmena i dopuna Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, koje su objavljene u "Sl. glasniku RS", br. 47/13, u poslednjem prečišćenom tekstu ovog zakona, sada je jasno odvojeno koji se članovi primenjuju od dana stupanja na snagu izmena zakona (30/05/2013), a koji imaju drugačiju primenu, tj. primenjuju se od 01/10/2013 i od 01/01/2014.

 

Verujemo da će vam ove novine u programu Ekspert biti od koristi. Ukoliko želite, pošaljite vaš komentar o utiscima vezanim za program Ekspert na redakcija@ekspert.rs.