Trenutno u Ekspertu

Propisa: 156239

Službenih mišljenja: 17824

Sudske prakse: 10373

Modela akata: 952

Obrazaca: 45394

Podzakonskih akata: 116993

Prečišć. tekstova: 34985

Propisa CG: 2314

Propisa R.Srpske: 2842

Pravilnik o kriterijumima za umanjenje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u postupku legalizacije i o uslovima i načinu legalizacije objekata

Na osnovu člana 185. stav 13. i člana 196. Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", br. 72/09, 81/09 - ispravka, 64/10 - US i 24/11), Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja doneo je:

 


PRAVILNIK
O KRITERIJUMIMA ZA UMANJENJE NAKNADE ZA UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U POSTUPKU LEGALIZACIJE I O USLOVIMA I NAČINU LEGALIZACIJE OBJEKATA


 

Pravilnik je  objavljen u "Sl. glasniku RS" br. 26/11, na snazi je od 16.04.2011.

i primenjuje se od 16.04.2011. godine.

 

Ovim pravilnikom bliže se propisuju: kriterijumi za umanjenje naknade za uređivanje građevinskog zemljišta u postupcima legalizacije za porodične stambene objekte i stanove u stambenim zgradama čija je neto korisna površina do 100 m², odnosno 200 m² i objekte izgrađene iz sredstava budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine, odnosno jedinice lokalne samouprave, odnosno sredstava pravnih lica čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave; kriterijumi za objekte, odnosno delove objekta izgrađene, odnosno rekonstruisane ili dograđene bez građevinske dozvole, odnosno bez odobrenja za izgradnju za koje se ne može naknadno izdati građevinska dozvola, odnosno rešenje kojim se ti radovi odobravaju; način izrade i sadržina tehničke dokumentacije propisane za postupak legalizacije, kao i sadržina i način izdavanja građevinske i upotrebne dozvole, odnosno rešenja kojim se odobravaju izvedeni radovi za objekte, odnosno delove objekta koji su predmet legalizacije.

Odredbe ovog pravilnika primenjuju se na započete postupke za legalizaciju, odnosno za naknadno izdavanje građevinske i upotrebne dozvole, koji nisu okončani po odredbama Pravilnika o kriterijumima za određivanje naknade u postupcima legalizacije, kriterijumima za objekte za koje se ne može naknadno izdati građevinska dozvola, kao i o sadržini i načinu izrade tehničke dokumentacije i sadržini i načinu izdavanja građevinske i upotrebne dozvole za objekte koji su predmet legalizacije.

 

 

Kompletan tekst Pravilnika, kao i prečišćen tekst Zakona o planiranju i izgradnji (Sl. glasnik RS br. 72/09 , 81/09 - ispravka, 64/10 - US, 24/11), dostupni su svim pretplatnicima "Ekspert"-a. (Besplatno probno korišćenje)

Uslovi pretplate na časopise ("Informator" i "PDV") i program "Ekspert"

Zakon o planiranju i izgradnji (prečišćen tekst) - štampano izdanje